Arkitektur formidlet til børn og unge - workshops, bøger, kurser og undervisning

Utzons Univers – blandt årets bedste bogarbejder 2018

Foreningen for Boghaandværk udvalgte i 2018 My Little Architects bog Utzons Univers som en af Årets Bedste Bogarbejder i kategorien Undervisningsbøger med begrundelsen:

‘I 2018 ville arkitekten og kulturpersonligheden Jørn utzon være fyldt 100 år. Det markeres med denne udgivelse henvendt til børn, unge – og deres voksne. En solid gå-på-opdagelse-bog, der er beregnet til at blive brugt. Den verdensberømte arkitekts åbne og nysgerrige udforskning af idéer stemmer fint overens med børns måde at gå til verden på, og i bedste Jørgen Clevin-stil præsenteres de letforståelige vejledninger til bygge- og tegneopgaver. Det æstetiske udtryk er usnobbet, konsistent og frisk. Den tematiske strukturering af indholdet gør bogen overskuelig og nem at finde rundt i. Den fine balance mellem arkitektfaglige tekster, opgaver og fotos – fra klassiske, typiske arkitekturbilleder og nye af nørklende børn til skitser, redskaber og materialer, inviterer til eksperimenter, læring og leg i Utzons visuelle univers. Stærke gennemgående, brækkede primærfarver (gul, blå, rød), fuldfarvede sider og markante skriftfonte binder designet smukt sammen til en indbydende helhed. Utzons Univers – byg, tegn & lær er, qua sin blanding af arkitektfaglig formidling og praktiske opgaver, oplagt til både undervisning (også i gymnasiet) og til kreative udfoldelser med papir, pap, saks og lim. Bogen er udvalgt til Årets Bedste Bogarbejde 2018 for sin nytænkende, holistiske og interaktive præsentation af stoffet.’ (Fra kataloget over Årets Bedste Bogarbejder 2018)

Utzons Univers er sammen med årets øvrige bedste bogarbejder udstillet i Det Kgl. Bibliotek i Den Sorte Diamant fra 14. juni-15. august 2018. Bøgerne bliver herefter vist på BogForum 2018, på bogmesserne i Frankfurt am Main og Leipzig samt på forskellige museer, biblioteker, designskoler o.l. her i landet.

I My Little Architect er vi stolte og beærede, og vil gerne sige hele holdet bag bogen en stor tak for en fantastisk indsats.

 

INFO

Forfattere Malene Abildgaard og Julie Dufour
Redaktører Helle Selma Harbsmeier og Mille Bjørnstrup
Forlag Strandberg Publishing
Tilrettelæggelse Nethe Ellinge Nielsen fra Trefold
Repro Narayana Press
Trykkeri GPS Group
Bogbinder GPS Group
Fotograf Hans Madsen
Udgivet November 2017 på dansk og engelsk

 

Foto Forsiden af kataloget Årets bedste bogarbejder 2018