Arkitektur formidlet til børn og unge - workshops, bøger, kurser og undervisning

UDSTILLING / kurateret af My Little Architect

My Little Architect er kuratorer på udstillingen Home sweet Home. Fra Danmark til Polen, som er en fortælling om danske børns oplevelse af et hjem samt de fysiske genstande, der karakteriserer hjemmet. På workshops i forbindelse med udstillingen inviteres polske børn til at bygge modeller af netop deres fortælling om et hjem, og modellerne bliver efterfølgende en del af udstillingen.

På udstillingen vises udvalgte danske designikoner, som for mange danske børn er med til at danne de fysiske rammer om netop deres hjem. Ikonerne er udvalgt ud fra resultatet af en undersøgelse hos en bred gruppe danske skolebørn.

Børnene blev blandt andet spurgt om hvilke fysiske genstande, der er vigtige for dem i deres hjem, og fælles for deres svar var, at de genstande, der betyder noget, er dem, man kan være sammen med andre om at bruge eller nyde – fx i form af at spise sammen eller at lege sammen.

Udstillingen giver børn (og voksne) mulighed for selv at røre ved designikonerne og opdage de usædvanlige historier, der gemmer sig bag ikoner for dansk design, som fx Kay Bojesens Abe, Nanna Ditzels Trisse eller den solcelledrevne lampe Little Sun designet af Olafur Eliasson og Frederik Ottesen.

Foruden designikonerne består udstilingen af små modeller af hjem, bygget af danske skolebørn, krydret med citater og fotos af børnenes egne hjem.

Udstillingen vises under den 8. udgave af Festivalen for design og kreativitet for børn i Poznan i Polen i perioden 10.-16. september 2018. I forbindelse med udstillingen afholder My Little Architect workshops for børn samt et seminar for undervisere i Concordia Design Center.

 

INFO

Kuratorer på udstillingen My Little Architect – Malene Abildgaard og Julie Dufour i samarbejde med Charlotte Carstensen
Arrangører af udstillingen Concordia Design i samarbejde med Dansk Kulturinstitut
Udstillingen er støttet af Det Danske Kulturministerium, Det Danske Udenrigsministerium og Poznan Patronat
Udstillingsperiode 10.-16. september 2018.

 

Foto Logoet til udstillingen Home sweet Home + fotos af udstillingen / Concordia Design Center