Arkitektur formidlet til børn og unge - workshops, bøger, kurser og undervisning

Finalist til Danish Design Award 2020

Link til Danish Design Award 2020 www.danishdesignaward.com/nominee/utzons-univers/

My Little Architect er i samarbejde med Operahuset i Sydney udvalgt som finalist til Danish Design Award 2020 i kategorien Message Understood. Vores projekt ’Utzon’s Universe – learning from the master’ består af vores bog ‘Utzons Univers’ og et workshopprogram som i børnehøjde formidler den visionære arkitektur af den danske mesterarkitekt Jørn Utzon.

Bogen inviterer børn til at undersøge arkitekturens univers – både med hoved og med hænder – med Jørn Utzon som deres guide. Gennem 16 udvalgte projekter formidles arkitekturen og dens fagtermer og redskaber samt Utzons inspirationskilder. Til hvert kapitel er knyttet letforståelige vejledninger til bygge- og tegneopgaver, som børnene enten alene eller sammen med deres forældre kan bruge til at udforske Utzons univers med. Den primære målgruppe er børn i alderen 10 år og op.

Utzons Univers blev udgivet i 2017 på dansk og engelsk af Strandberg Publishing. I 2018 udvalgte Foreningen for Boghaandværk ’Utzons Univers’ som en af Årets Bedste Bogarbejder i kategorien Undervisningsbøger.

Workshop programmet er et praktisk hand-on læringsprogram, som blev afholdt i Sydney Opera House. Programmet er baseret på fem udvalgte opgaver fra bogen som fx  ’En blød hule’, hvor udfordringen er at designe et organiskformet rum ved at udforske hverdagsmaterialet tape samtidig med at lære om ’brugeren’, form, funktion og udforske nye teknikker. 714 børn og voksne deltog i de kreative hands-on workshops i Sydney.

Der blev også udviklet et digitalt læringsprogram med de fem opgaver som ‘gør det selv’-workshops formidlet af og til børn for at nå ud til et bredere publikum. De digitale opgaver blev gjort gratis og offentligt tilgængelige fra oktober 2018. Indtil nu har 150.203 børn og voksne set serien af digitale opgaver.

De fem opgaver kan findes her:

Utzon’s Universe: A figure of yourself

Utzon’s Universe: A house in a tree

Utzon’s Universe: A soft cave

Utzon’s Universe: A chair with form

Utzon’s Universe: A Platform with a roof

Workshop programmet blev udviklet i et spændende og innovativt samarbejde mellem  Sydney Opera House, My Little Architect og Utzon Center. Workshop-samarbejdet blev nomineret til den australske National Trust Heritage Award 2019 i kategorien Education and Interpretation.

Vinderne af Danish Design Award 2020 vil blive kåret ved en prisfest i Købehavn den 2. juni 2020 – så fingers crossed! 🙂